Jos keittiössäsi on graniittinen työtaso, on suuri mahdollisuus, että etsit ratkaisua sen pitämiseksi desinfioituna ja kimaltelevana puhtaana. Jotkut ihmiset katsovat, että tähän tarkoitukseen tarvitaan erityinen puhdistusaine, mikä ei todellakaan ole totta. Tässä on muutama vinkki, jotka voit helposti harkita:

• Varmista, että työtasosi on kunnolla suljettu. Yleensä graniittitasoilla on erittäin kova pinta ja ne ovat vähemmän huokoisia verrattuna marmorisiin työtasoihin. On kuitenkin hyvin yleistä kokemusta, että graniittiset työtasot imevät tahroja, vuotoja ja öljyjä.

• Työtason puhdistamiseen ei tarvitse käyttää voimakkaita kemikaaleja tai hankaavia puhdistusaineita. Lisäksi kodin ratkaisuja, kuten kalkkia, sitruunaa ja etikkaa, ei myöskään ole tarkoitettu graniittisen työtason puhdistamiseen. Tällaisten ratkaisujen tiheä ja säännöllinen käyttö tekee tiivistysaineesta vain heikon ajan myötä. Mitä ankarampi ratkaisu on, sitä nopeammin se vaikuttaa tiivistysaineeseen.

• Yritä aina pyyhkiä vuoto heti, kun näet ne.

• Työtason puhdistamiseen tarvitset vain liuoksen, jossa on lempeä astiasaippua, joka on sekoitettu haaleaan veteen. Voit puhdistaa alueen siistillä pesuliinalla.

• Jos sinulla on suljettu graniittinen työtaso, sinun on tiedettävä, että se on bakteereita läpäisemätön. Siksi sinun ei tarvitse ponnistella desinfioituna. Kuuma vesi yhdessä astiasaippuan kanssa riittää pitämään sen puhtaana ja desinfioituna.

• Markkinoilla on myös joitain graniittipuhdistusaineita. Jos et ole tyytyväinen kotitekoiseen ratkaisuun, voit valita myös tämän puhdistusaineen. Kuitenkin aina, kun ostat puhdistusaineita, tarkista aina, ovatko ne turvallisia graniitille vai eivät. Jotkut puhdistusaineet ovat melko ankaria, ja ne vain pilaavat työtasosi.