Kuvittele, että palaat töistä eräänä iltana vain löytääksesi arvokkaat omaisuutesi ja dokumenttisi puuttuvan. Mikä vielä pahempaa, kuvittele, että ilmoitat töistä vain löytääksesi tyhjän kassalaatikon, rikki tietokoneet ja useita tärkeitä esineitä puuttuvan. Se on tietysti turhauttavaa. Sitten se johtaa osoittamaan syyttämällä sormia siitä, kuka oli vastuussa. Sinä tai palkkasi turvallisuusyritys? Kaikki osoittavat nopeasti syyttävää sormea ​​vartijoille, vaikka he eivät olisikaan syyllisiä. Olisit voinut kutsua murtovarkaat kotiin tai toimistoon vain käyttäytymisesi, kenen kanssa puhut ja mitä lähetät verkossa. Tältä osin muista pidättäytyä seuraavista toiminnoista, vaikka sinulla olisikin vartija.

Ole ystävällinen kaikille

Toki, on hyvä kohdella kaikkia hyvin. Mutta työpaikalla, jossa kaikki yritystoimintaan liittyvä on salaa, on vedettävä rajat. Anna työntekijöidesi puhua “vähimmäismäärä” asiakkaiden kanssa. Antaa heidän viettää aikaa on enemmän tai vähemmän kuin kutsua vieraita, jotka voivat olla murtovarkaita, tutustumaan työpaikallesi, etsimään puutteita ja lakkoa, kun et vähiten odota.

Yhtenäinen vartija koko ajan

Kuulostaa oudolta ja niin sanotusti, mutta se on nerokas suunnitelma, joka toimii. Pyydä kahta tai kolmea vartijaa partioimaan tavallisissa vaatteissa. Tällä tavoin murtovarkaat erehdyttävät heidät tavallisiksi ihmisiksi ja yrittävät murtautua sisään. Koska vartijat on koulutettu tunnistamaan epätavallinen käyttäytyminen ennen rikollisuutta, he pelastavat päivän ja estävät rikoksen toteutumisen. Pyydä agence de securite -palvelustasi, jotta jotkut vartijat voivat ilmoittautua kotiisi tai työpaikkaasi pelkissä vaatteissa.

Huono koulutus

Koulutuksen tulisi olla käynnissä. Se tulisi suorittaa myös työpaikallasi tai kotona, vain vartijoiden tutustuttamiseksi ympäristöön. Tässä mielessä varmista, että vartijasi ovat säännöllisesti koulutettuja. Varmista, että opastat vartijoita tarjoavalle turvallisuusyrityksellesi, mitä tarvitset, jotta he voivat kouluttaa vartijansa vastaamaan erityistarpeitasi.